Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Αντιπαρασιτικές λύσεις για το κατοικίδιό σας

Οι πρώτες φθινοπωρινές δροσιές μπορεί να σας βάλουν σε πειρασμό να παραλείψετε τους αποπαρασιτισμούς του κατοικιδίου σας. Μην ενδώσετε!

εφαρμογή αντιπαρασιτικάς αμπούλας σε σκύλοΓιατί οι αποπαρασιτισμοί πρέπει να γίνονται όλο το χρόνο

Οι κλιματικές συνθήκες της χώρας μας παραμένουν ευνοϊκές για ψύλλους, τσιμπούρια και εντερικά παράσιτα έως τα μέσα του Νοεμβρίου. Στη συνέχεια η πτώση της θερμοκρασίας καθιστά αδύνατη την επιβίωσή τους, όχι όμως και αυτή των αυγών τους τα οποία διατηρούνται σε αναμονή των κατάλληλων συνθηκών για να εκκολαφθούν. Οι συνθήκες αυτές θα επικρατήσουν στο ύπαιθρο την άνοιξη, όμως προσοχή! Στους θερμαινόμενους εσωτερικούς χώρους των σπιτιών μας επικρατούν και το χειμώνα.

Τα μικροσκοπικά αυγά των παρασίτων μεταφέρονται μέσα στα σπίτια μας προσκολλημένα είτε στα ρούχα και τα παπούτσια μας, είτε με το κατοικίδιό μας. Γι΄ αυτό τα ζώα που ζούν στα ζεστά διαμερίσματα των πόλεων κινδυνεύουν περισσότερο απ΄ότι αυτά που ζούν στους αγρούς και τις αυλές όπου οι θερμοκρασία διατηρείται χαμηλή καθ΄ όλο το χειμώνα, εμποδίζοντας την εκκόλαψη των αυγών των παρασίτων.

Νέες μορφές αντιπαρασιτικών σκευασμάτων

Η ολοένα αυξανόμενη ποικιλία αντιπαρασιτικών σκευασμάτων που γίνονται διαθέσιμα στην αγορά, καλύπτει σήμερα τις ανάγκες κάθε ζώου και τις δυνατότητες κάθε ιδιοκτήτη κατοικιδίου, καθιστώντας τους αποπαρασιτισμούς ευκολότερους από ποτέ.

Τα εξωπαρασιτοκτόνα (έναντι ψύλλων, τσιμπουριών κ.α.) πέρα από τις καθιερωμένες μορφές των αερολυμάτων (σπρέυ) και των διαλυμάτων για τοπική επίχυση (αμπούλες) κυκλοφορούν τώρα και σε μορφή χαπιών μηνιαίας και τριμηνιαίας διάρκειας δράσης.

Τα αντιπαρασιτικά περιλαίμια που έτειναν να εξαφανιστούν από την αγορά λόγω μικρής αποτελεσματικότητας, επανέρχονται βελτιωμένα με νέες φαρμακοτεχνικές μεθόδους και διάρκεια δράσης που φθάνει τους οκτώ μήνες, προσφέροντας μαζί με τα εξωπαρασιτοκτόνα χάπια αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις για όσους δυσκολεύονται μετα σπρέυ και τις αμπούλες ή ξεχνούν τη μηνιαία χορήγησή τους.

Τα ενδοπαρασιτοκτόνα (έναντι εντερικών κ.α σκουληκιών) πέρα από τις συνήθεις μορφές των ενέσιμων διαλυμάτων και των χαπιών, η χορήγηση των οποίων ήταν δύσκολη ιδιαιτέρως στις γάτες, κυκλοφορούν και σε μορφή διαλύματος για επίχυση στο δέρμα ακριβώς όπως και οι εξωπαρασιτοκτόνες αμπούλες.

Επιπλέον η παραγωγή σκευασμάτων με την ίδια αντιπαρασιτική δραστική ουσία από περισσότερες της μιας φαρμακευτικές εταιρείες οδήγησε σε μείωση των τιμών προσφέροντας επιλογές για κάθε βαλάντιο.

Επισκευθείτε μας για να σας καθοδηγήσουμε στην πληθώρα των διαθέσιμων σκευασμάτων και να καταρτίσουμε το καταλληλότερο πρόγραμμα αποπαρασιτισμών ειδικά για το δικό σας κατοικίδιο και τις δικές σας δυνατότητες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου